کورا در آخرین جلسه رواندرمانی برای درمانگر خود یک هدیه خداحافظی به جا گذاشت؛ یک قفل طناب کوهنوردی. به کمک چنین قفلی در کوهها دو کوهنورد با طناب به نحوی امن به یکدیگر متصل میمانند تا اگر یکی افتاد، پیوند میان آنها همچنان برقرار باشد و او را از مرگ نجات دهد. برای درمان و حل مشکلات مراجعان از روشها و رویکردهای مختلفی استفاده میشود. گاهی در طول درمان، انتقال احساساتی که مراجع به درمانگر دارد، انتقال متقابل احساساتی که درمانگر به مراجع دارد روی میدهد و در نتیجه مقاومت صورت میگیرد.
درمان مشکلات روحی و روانی
باولبی مدعی بود که میل به آسایش و امنیت یکی از نیازهای ذاتی انسان است. ما به گونهای تکامل یافتهایم که به مراقبانی «مسنتر و آگاهتر» از خود نیازمند و دلبسته باشیم تا در طول دورانی که نمیتوانیم از خود محافظت کنیم، یعنی دوران کودکی، آنها از ما در مقابل خطرات حفاظت کنند. باولبی در نظریهی دلبستگی خود امیدوار بود که بتواند چگونگی ارتباط والدین و فرزندان را مورد مطالعه قرار دهد. به اعتقاد او چنین پژوهشی میتوانست نقطه آغازی برای درک بهتر آنچه که در اتاق مشاوره روانشناختی میان بیمار و درمانگر میگذرد، باشد. کلینیکهای روانشناسی خصوصی نیز از دیگر محیطهای کاری این متخصصان است که در مقایسه با موارد فوق، خدمات گرانتری را ارائه میدهند. یکی از تفاوتهای اصلی بین این دو رویکرد این است که روانشناس به رفتارهای شما نگاه میکند در حالی که روانپزشک بیشتر به فاکتورهای بیولوژیک پشت بیماریهای روانی شما مینگرد.
بنابراین، حتی اگر به متخصص اشتباهی مراجعه کنید، وی شما را به متخصص مربوطه ارجاع خواهد داد تا روند درمان شما بهتر و باکیفیتتر دنبال شود. این متخصصان در سازمانهای دولتی یا محیطهای نظامی نیز دیده میشوند تا به بهبود سلامت روان سازمانی کمک کنند. محیطهای آموزشی مانند دانشگاهها و مدارس از دیگر جاهایی هستند که میتوانید این متخصصان را بیابید و با آنها در ارتباط باشید. علاوه بر درمان بیماریها، روانشناس بالینی کارهای تحقیقاتی، آموزش و تستهای روانشناسی را نیز ممکن است انجام دهد. درمانگر حرفهای وظیفه دارد شنوندهای همدل، فردی متخصص و مقتدر باشد. بدون پیش داوری و قضاوت با مراجع خود مصاحبه کند و اخلاقیات حرفهای را زیر پا نگذارد.
راهنمای رزرو نوبت مشاوره دکتر روانشناس آنلاین
بلکه بیشتر بهدلیل عدم ایجاد فرهنگ کار گروهی و نابسامانی بازار کار است که افراد در حوزههای دیگر مجبوربه ورودمیشوند. چرا در کشور ایران، بسیاری از پزشکان ما در روانپزشکی اقدام به درمان بیماریهایی را میکنند که نیازمند دارو نیست. و سعی به دادن مشاوره هم دارند، مثل مشاورهی خانواده یا مشاورههای دیگر. و یا چرا بسیاری از روانپزشکان در شاخههای بالینی دخالت دارند و سعی در انجام درمانهای شناختی و غیره میکنند. و یا برعکس، چرا بسیاری از دکترهای روانشناس در بیماریهایی که نیازمند دارو هستند مداخلهمیکنند و سعیمیکنند مداخلهی غیردارویی انجامدهند.
چه کارهایی یک دکتر روانشناس انجاممیدهد که دکتر روانپزشک یا فوقلیسانس یا مشاور روانشناس انجامنمیدهد. باید بدانیم که روانشناس ابزار بسیاری مفیدی در جعبه ابزار زندگی شماست. روانشناس میتواند در همه زمینهها از جمله پاکسازی ذهن، کنترل استرس، اضطراب، فوبیاها و سایر مشکلات زندگی به شما کمک کند و حداکثر شادی را در زندگی برای شما به ارمغان بیاورد. او به رهایی از علائم افسردگی و مشکلات روانی دیگر نیز کمک میکند.
- جای خوشحالی است که ما در جای جای تهران روانشناسان معروف و شایسته داریم که می توانند در چنین شرایطی آرامش را به ما هدیه کنند و اینجاست که نقش کلیدی این عزیزان در زندگی همه ی ما خودش را بیشتر نشان می دهد.
- در رواندرمانی گروهی فرد تحت حمایت دیگر اعضای گروه تمام مهارتها و مسائلی که باید یاد بگیرد را میشناسد و به آنها پی میبرد.
- در این نوشته سعی کردم خصوصیت های یک روانشناس خوب را بنویسم تا همکاران گرامي بدانند که چطور میتوانند یک روانشناس موفق و خوب باشند و نسبت به بهبود کار خود سعی کنند.
- در واقع واژه روانشناس با آنچه که بهصورت عامیانه در جامعه جا افتاده است و آنچه که در واقعیت معنا دارد، کمی متفاوت است.
- مخصوصا برای افرادی که درگیر اختلال شخصیتی هستند یا نگران و مضطرب هستند، گاهی ایجاد شرایط امن و آرام کار تقریبا دشواری است و اینکه آنها بتوانند به راحتی صحبتهای خود را بگویند، کاملا تخصص فرد مشاور است.
مشاور کسی است که مدرک خود را در حوزه مشاوره گرفته است و با نامهای درمانگر یا مشاور خطاب میشود. بهطورکلی، در ایران مرزهای مشخصی بین مجله خبری پزشکی بالینی و مشاور وجود ندارد. حتی اگر واحدهای دانشگاهی آنها بررسی شود، مشابهتهای زیادی بین آنها وجود دارد. بااینحال، حدود سی واحد با هم تفاوت دارند که باعث میشود تمرکز روانشناسی بالینی روی اختلالات روانی، تشخیص و درمان آنها باشد. بنابراین میتوان اینطور این دو را از یکدیگر تفکیک کرد که یک دکتر روانشناس بالینی در تمام اختلالات روانی تخصص دارد و آنها را میشناسد. با تشخیص یک اختلال در مراجع خود، پروتکل درمانی خاصی را تدوین میکند و با استفاده از رویکردهای درمانی مختلف به درمان او میپردازد.