آیا نمی توانید روز خود را بدون نوشیدن قهوه یا چای شروع کنید؟ در اینجا چند خبر خوب وجود دارد: مراسم صبحگاهی نه تنها شما را برای روزهای پرمشغله تان انرژی می دهد، بلکه ممکن است از شما در برابر سرطان های سر و گردن نیز محافظت کند.
سرطان سر و گردن به سرطان هایی گفته می شود که در نواحی مانند دهان، گلو، بینی و حنجره ایجاد می شوند. اگرچه میزان بقا در طول سال ها بهبود یافته است، اما تعداد افرادی که با این سرطان ها تشخیص داده می شوند، به ویژه سرطان دهان و حلق در حال افزایش است و بار کلی در کشورهای کم درآمد افزایش می یابد. این امر نیاز فوری به پیشگیری را برجسته می کند.
تحقیقات اخیر با بررسی 14 مطالعه انجام شده توسط دانشمندان مختلف مرتبط با فدراسیون بین المللی اپیدمیولوژی سرطان سر و گردن، خطر کمتری برای ابتلا به سرطان در میان مصرف کنندگان قهوه و چای روزانه، از جمله سرطان سر و گردن، سرطان حفره دهان و سرطان دهان و حلق را نشان داد.
خطر ابتلا به سرطان سر و گردن در افرادی که بیش از 4 فنجان قهوه مینوشیدند 17 درصد، خطر سرطان حفره دهان 30 درصد و سرطان دهان و حلق 22 درصد کمتر بود. نوشیدن 3 تا 4 فنجان در روز خطر ابتلا به سرطان دهان و حلق را تا 41 درصد کاهش می دهد.
محققان در این مطالعه که در مجله سرطان انجمن سرطان آمریکا منتشر شد، نوشتند: “روابط دوز-پاسخ بین نوشیدن بیش از 4 فنجان قهوه کافئین دار در روز و کاهش خطر ابتلا به HNC و همه زیرشاخه های آن مشاهده شد.”
حتی کسانی که قهوه بدون کافئین مصرف میکردند، مزایایی را دیدند، به طوری که کسانی که روزانه یک فنجان قهوه مصرف میکردند، خطر ابتلا به سرطان حفره دهان را تا 25 درصد کاهش میدادند.
در میان افرادی که روزانه چای می نوشند، مصرف حداکثر یک فنجان چای با 9 درصد کاهش خطر ابتلا به سرطان سر و گردن و 27 درصد کاهش خطر ابتلا به سرطان دهان و حلق همراه بود. با این حال، نوشیدن بیش از یک فنجان با 38 درصد افزایش خطر ابتلا به سرطان گلو مرتبط است.
محقق ارشد این مطالعه گفت: «در حالی که تحقیقات قبلی در مورد مصرف قهوه و چای و کاهش خطر ابتلا به سرطان انجام شده است، این مطالعه تأثیرات متفاوت آنها را بر روی زیرمجموعههای مختلف سرطان سر و گردن نشان میدهد، از جمله مشاهده این که حتی قهوه بدون کافئین نیز تأثیر مثبتی دارد». نویسنده دکتر یوان چن امی لی در یک بیانیه مطبوعاتی گفت.
دکتر امی لی افزود: عادات قهوه و چای تا حدودی پیچیده هستند و این یافته ها نیاز به داده های بیشتر و مطالعات بیشتر در مورد تأثیر قهوه و چای بر کاهش خطر سرطان را تایید می کند.
منبع: https://www.medicaldaily.com/drinks-that-may-reduce-risk-head-neck-cancers-how-much-drink-benefits-472887
تحریریه پزشک یار