ویتامین D برای حفظ استخوانهای سالم ضروری است و یک مطالعه اخیر نشان داد که مصرف این مکمل ویتامین در دوران بارداری میتواند تأثیری ماندگار بر سلامت استخوانهای کودکان داشته باشد و آنها را تا اواسط دوران کودکی قوی نگه دارد.
محققان دریافتند که کودکان در سن هفت سالگی که مادران باردار مکمل های ویتامین D را در دوران بارداری مصرف می کردند، تراکم استخوان بیشتری داشتند.
“یافته های ما نشان می دهد که مزایای مصرف مکمل ویتامین D در دوران بارداری تا اواسط دوران کودکی ادامه دارد. این مداخله زودهنگام نشان دهنده یک استراتژی مهم بهداشت عمومی است. استخوان های کودکان را تقویت می کند و خطر ابتلا به بیماری هایی مانند پوکی استخوان و شکستگی را در آینده کاهش می دهد.” دکتر گفت ربکا مون، محقق ارشد این مطالعه، در یک بیانیه مطبوعاتی گفت.
محققان مطالعه MAVIDOS را در سال 2009 آغاز کردند و بیش از 1000 زن باردار در انگلیس را برای بررسی اثرات بالقوه ویتامین D بر سلامت استخوان کودکان به کار گرفتند. در طول آزمایش، زنان به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند: یکی 1000 واحد بینالمللی ویتامین D در روز دریافت میکرد، در حالی که گروه دیگر دارونما مصرف میکرد. شرکت کنندگان و ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی آنها نمی دانستند که متعلق به کدام گروه هستند.
به عنوان بخشی از مرحله اول مطالعه، محققان توده استخوانی کودکان چهار ساله را با استفاده از اسکن دقیق استخوان ارزیابی کردند. نتایج نشان داد کودکانی که از مادرانی که در دوران بارداری مکمل های ویتامین D مصرف کرده بودند، در مقایسه با کسانی که مادرانشان دارونما مصرف کرده بودند، توده استخوانی بیشتری داشتند.
در مرحله نهایی این مطالعه، محققان بررسی کردند که آیا مزایای ویتامین D قبل از تولد تا اواسط دوران کودکی گسترش می یابد یا خیر. آنها اسکن استخوان را روی 454 کودک بین 6 تا 7 سال انجام دادند و دریافتند آنهایی که مادرانشان مکمل ویتامین D دریافت کرده بودند در سن 7 سالگی تراکم استخوان قوی تری داشتند.
محققان در این مطالعه نوشتند: «این یافتهها نشان میدهد که مکملهای ویتامین D در دوران بارداری ممکن است یک استراتژی سلامت جمعیت برای بهبود سلامت استخوانها باشد، اگرچه برای اثبات اینکه این تأثیر تا بزرگسالی ادامه مییابد، همراه با تکرار ایدهآل آن در مطالعات، به کار بیشتری نیاز است». اضافی”. مطالعه ای که در مجله آمریکایی تغذیه بالینی منتشر شده است.
اگرچه کمبود ویتامین D در دوران بارداری همچنان یک نگرانی اصلی است، توصیه های رژیم غذایی ایالات متحده برای دریافت ویتامین D در زنان باردار محافظه کارانه است. این در درجه اول به دلیل نگرانی در مورد سمیت بالقوه است. با این حال، شواهد کنونی نشان میدهد که مصرف روزانه 4000 واحد بینالمللی ویتامین D3 برای رفع نیازهای همه زنان باردار بیخطر و ضروری است، بدون اینکه عوارض جانبی گزارش شود.
از آنجایی که اثرات و مضرات مکمل های ویتامین D بر سلامت مادر و کودک هنوز به طور کامل شناخته نشده است، سازمان بهداشت جهانی استفاده از مکمل های ویتامین D را به عنوان بخشی از مراقبت های استاندارد دوران بارداری توصیه نمی کند.
منبع: https://www.medicaldaily.com/vitamin-d-during-pregnancy-linked-better-bone-health-children-age-7-study-472638
تحریریه پزشک یار