
بروزرسانی: 31 خرداد 1404
محققان می گویند ممکن است باعث پسوریازیس شود
در اینجا دلیل دیگری برای کنار گذاشتن کیسه تنقلات فرآوری شده است. طبق تحقیقات جدید، غذاهای فوق فرآوری شده که قبلاً با مشکلات قلبی و اختلالات متابولیک مرتبط هستند، ممکن است باعث پسوریازیس شوند.
پسوریازیس یک اختلال خود ایمنی است که پوست را تحت تأثیر قرار می دهد و باعث ایجاد لکه های برجسته، قرمز و ملتهب می شود که اغلب به پوسته های نقره ای تبدیل می شوند که معمولاً روی پوست سر، آرنج ها، زانوها و کمر ظاهر می شوند.
فرآوری فراوری شامل استفاده از افزودنی های مختلف، نمک ها، روغن ها، نگهدارنده ها و سایر مواد غذایی برای بهبود ماندگاری، ظاهر و طعم آن است. برخی از نمونه های غذاهای فوق فرآوری شده عبارتند از: وعده های غذایی منجمد، گوشت های فرآوری شده، نوشابه ها، غذاهای صبحانه شیرین، چیپس سیب زمینی بسته بندی شده، کیک ها، شیرینی ها و بیسکویت ها.
مطالعات قبلی نشان داده است که مصرف مکرر غذاهای فوق فرآوری شده خطر بی خوابی، بیماری قلبی، سرطان و مرگ زودرس را افزایش می دهد. همچنین با خطر بالای چاقی و بیماری التهابی روده همراه است.
در حالی که محرک های شناخته شده رایج پسوریازیس عبارتند از استرس، برخی داروها، آسیب های پوستی، عفونت های استرپتوکوک، سیگار کشیدن و مصرف الکل، آخرین مطالعه رابطه بین مصرف مواد غذایی فوق فرآوری شده و بروز پسوریازیس را بررسی کرده است.
برای اثبات این ارتباط، یک تیم تحقیقاتی به سرپرستی دکتر امیلی عبدیان، متخصص پوست در بیمارستان هنری موندور در کرتیل، فرانسه، داده های بیش از 18500 فرد را در یک پایگاه داده سلامت بررسی کردند. از این گروه، 1825 نفر مبتلا به پسوریازیس بودند که 802 مورد "فعال" در نظر گرفته شد. میزان غذای دریافتی شرکت کنندگان، به ویژه مصرف مواد غذایی فوق فرآوری شده، با استفاده از پرسشنامه ثبت شد.
این تجزیه و تحلیل یک یافته مهم را نشان داد: در میان افراد مبتلا به پسوریازیس فعال، 36٪ در مقایسه با افرادی که هرگز پسوریازیس را تجربه نکرده بودند، در یک سوم بالای مصرف روزانه غذاهای فوق فرآوری شده قرار داشتند. این ارتباط حتی پس از تعدیل فاکتورهایی مانند سن، مصرف الکل، شاخص توده بدنی و سایر شرایط سلامت زمینه ای قابل توجه باقی ماند.
محققان نتیجه گرفتند: "نتایج این مطالعه ارتباط بین مصرف زیاد غذاهای فوق فرآوری شده و پسوریازیس فعال را نشان داد."
با این حال، محققان هشدار می دهند که این یافته ها بر اساس یک مطالعه مشاهده ای است که تنها ارتباطی را نشان می دهد و نمی تواند رابطه علت و معلولی خاصی را بین مصرف مواد غذایی فوق فرآوری شده و پسوریازیس ایجاد کند.
محققان نوشتند: «برای بررسی نقش خوردن «غذاهای فرآوری شده» در ایجاد پسوریازیس به مطالعات گسترده تری نیاز است.
از آنجایی که جمعیت مورد مطالعه از گروه نسبتاً سالم تری در مقایسه با جمعیت عمومی فرانسه تشکیل شده است، نتایج ممکن است به طور کامل نماینده نباشد. همچنین، یکی دیگر از محدودیت های مطالعه، طبقه بندی نادرست بالقوه پسوریازیس است، زیرا بر داده های خود گزارش شده تکیه می کند.
منبع: https://www.medicaldaily.com/cut-back-ultra-processed-foods-researchers-say-they-may-trigger-psoriasis-472748