این مطالعه نشان داد که بخارپز بر گردش خون با اثرات فوری تأثیر می گذارد
انتشار: آذر 06، 1403
بروزرسانی: 09 اردیبهشت 1404

این مطالعه نشان داد که بخارپز بر گردش خون با اثرات فوری تأثیر می گذارد


ویپینگ اغلب به عنوان جایگزین ایمن تر برای کشیدن سیگار تبلیغ می شود. اما آیا استفاده از سیگارهای الکترونیکی واقعاً بدون خطر است؟ محققان کشف کرده اند که بخارپز بر گردش خون تأثیر می گذارد و اثرات قابل توجهی بلافاصله رخ می دهد.

در جدیدترین مطالعه ای که هفته آینده در نشست سالانه انجمن رادیولوژی آمریکای شمالی (RSNA) ارائه خواهد شد، محققان تأثیر سیگار کشیدن و بخار کردن سیگار را بر عملکرد عروق خونی بررسی کردند. این مطالعه نشان داد که اگرچه بخار کردن، کاربران را در معرض مواد شیمیایی سمی کمتری نسبت به سیگار قرار می دهد، اما همچنان بر گردش خون و سلامت کلی تأثیر می گذارد. جالب اینجاست که این اثر حتی در سیگارهای الکترونیکی بدون نیکوتین نیز مشاهده شد.

سیگارهای الکترونیکی مدت هاست که به عنوان جایگزین ایمن تر برای کشیدن تنباکوی معمولی به بازار عرضه شده اند. دکتر ماریان، نویسنده اصلی این مطالعه، در یک بیانیه مطبوعاتی گفت.

برای ارزیابی تأثیر بر گردش خون، محققان 31 شرکت کننده سالم - هم سیگاری و هم مصرف کننده سیگار الکترونیکی - را با استفاده از اسکن MRI قبل و بعد از قرار گرفتن در معرض سیگارهای تنباکو، آئروسل سیگار الکترونیکی حاوی نیکوتین و آئروسل سیگار الکترونیکی بدون نیکوتین ارزیابی کردند. شرکت کنندگان 21 تا 49 ساله با معاینات پایه 10 غیرسیگاری و هرگز سیگاری 21 تا 33 سال مقایسه شدند.

این مطالعه همچنین سرعت جریان خون در شریان فمورال را با قرار دادن یک کاف در قسمت بالای ران برای محدود کردن گردش خون اندازه گیری کرد. شرکت کنندگان همچنین از نظر اشباع اکسیژن وریدی مورد آزمایش قرار گرفتند که نشان می دهد میزان اکسیژن موجود در خون پس از اکسیژن رسانی به بافت های بدن به قلب باز می گردد.

پس از استنشاق هر نوع سیگار الکترونیکی یا کشیدن سیگار، جریان خون در شریان فمورال سطحی به میزان قابل توجهی کاهش یافت. بیشترین کاهش در عملکرد عروقی پس از کشیدن سیگارهای الکترونیکی حاوی نیکوتین رخ داد و پس از آن سیگارهایی که حاوی نیکوتین نبودند. ویپرها همچنین کاهش اشباع اکسیژن وریدی را نشان دادند که نشان دهنده کاهش فوری در جذب اکسیژن توسط ریه ها، بدون توجه به محتوای نیکوتین است.

این مطالعه تأثیرات حاد سیگار و استفاده از سیگارهای الکترونیکی را بر بسیاری از بسترهای عروقی در بدن انسان نشان می دهد، اگر مصرف حاد سیگار الکترونیکی تأثیری داشته باشد که بلافاصله در سطح عروقی آشکار شود، قابل تصور است. دکتر نبوت گفت: استفاده مزمن می تواند باعث بیماری عروقی شود.


منبع: https://www.medicaldaily.com/vaping-affects-circulation-immediate-effects-study-finds-472731