کاکائو داغ و چای سبز همراه با وعده های غذایی چرب ممکن است اثرات منفی استرس را خنثی کند: مطالعه
انتشار: آبان 29، 1403
بروزرسانی: 31 خرداد 1404

کاکائو داغ و چای سبز همراه با وعده های غذایی چرب ممکن است اثرات منفی استرس را خنثی کند: مطالعه


آیا در هنگام استرس هوس خوردن غذاهای چرب می کنید؟ اگرچه این طبیعی است، اما افزودن کاکائو داغ یا چای سبز به وعده های غذایی شما ممکن است کمک کننده باشد. یک مطالعه اخیر نشان داد که این نوشیدنی های غنی از فلاونوئید می توانند با اثرات منفی استرس حتی پس از یک وعده غذایی سنگین مبارزه کنند.

جدیدترین مطالعه منتشر شده در مجله Food and Function به بررسی این موضوع پرداخته است که چگونه فلاوانول ها، زمانی که با چربی مصرف می شوند، می توانند به کاهش اثرات منفی چربی بر مشکلات مربوط به استرس در عملکرد اندوتلیال کمک کنند.

ما می دانیم که وقتی مردم احساس استرس می کنند، تمایل دارند به سمت غذاهای پرچرب جذب شوند دکتر کاتارینا ریندرو، مدیر ارشد این پژوهش، در بیانیه ای گفت: «خوردن یک وعده غذایی چرب تأثیر منفی استرس بر بدن را کاهش می دهد.»

این مطالعه 23 مرد و زن جوان سالم را مورد بررسی قرار داد که یک صبحانه شامل دو کروسانت کره ای با پنیر و شیر خوردند و سپس یک نوشیدنی کاکائویی با فلاوانول بالا یا یک نوشیدنی کاکائویی کم فلاوانول خوردند.

پس از استراحت، شرکت کنندگان در یک آزمون ریاضی ذهنی شرکت کردند که در طول هشت دقیقه سختی آن افزایش یافت و پاسخ های نادرست مشخص شد. این آزمون برای ایجاد استرس در شرکت کنندگان طراحی شده است، مانند سناریویی که باعث ایجاد استرس در زندگی روزمره آنها شود.

محققان جریان خون شرکت کنندگان را در ساعد، ضربان قلب، فشار خون و سطح اکسیژن در قشر جلوی پیشانی (لوب پیشانی مغز) در طول آزمایش و در حالت استراحت اندازه گیری کردند. محققان با استفاده از تست های اتساع جریان بازویی (FMD)، عملکرد عروقی شرکت کنندگان را نیز ارزیابی کردند که می تواند خطر بیماری قلبی عروقی را پیش بینی کند.

نتایج نشان داد شرکت کنندگانی که نوشیدنی های کم فلاوانول مصرف می کردند، عملکرد عروقی خود را کاهش دادند که حتی پس از رویداد استرس زا حدود 90 دقیقه ادامه داشت.

در همین حال، نمرات تست FMD در افرادی که کاکائو با فلاوانول بالا مصرف کردند در مقایسه با کاکائو با فلاوانول کم پس از 30 و 90 دقیقه دوره استرس زا به طور قابل توجهی بالاتر بود. آزمایش های FMD نشان می دهند که شریان بازویی با افزایش جریان خون چقدر گشاد می شود، بنابراین مقدار بالاتر نشان دهنده خطر کمتر بیماری قلبی است.

این تحقیق نشان می دهد که نوشیدن یا خوردن غذاهای سرشار از فلاوانول می تواند به عنوان یک استراتژی برای کاهش تأثیر انتخاب های غذایی نامناسب بر سیستم عروقی به ما کمک کند تا تصمیمات آگاهانه تری در مورد آنچه می خوریم و می نوشیم بگیریم استرس.» دکتر رندرو اضافه کرد.


منبع: https://www.medicaldaily.com/hot-cocoa-green-tea-fatty-meals-may-combat-negative-effects-stress-study-472694