
بروزرسانی: 31 خرداد 1404
آیا چای سبز می تواند از مغز محافظت کند؟ در اینجا مقدار نوشیدنی روزانه برای دریافت اثرات مفید آورده شده است
چای سبز به دلیل افزایش متابولیسم و \u200b\u200bکمک به کاهش وزن به طور گسترده مورد تحسین قرار می گیرد، اما آیا می تواند از سلامت مغز نیز محافظت کند؟ یک مطالعه جدید نشان می دهد که نوشیدن روزانه چای سبز ممکن است به کاهش ضایعات ماده سفید در مغز کمک کند.
چای سبز و قهوه به دلیل داشتن اجزای محافظت کننده عصبی فوایدی برای مغز دارند. مطالعات قبلی نیز فواید شناختی آن ها را نشان داده اند، اما در تحقیقات گسترده ای که اخیرا در ژاپن انجام شد، محققان بررسی کردند که چگونه مصرف این نوشیدنی های محبوب در میان سالمندان به طور مستقیم بر تغییرات ساختاری مغز تأثیر می گذارد.
نتایج منتشر شده در مجله Nature نشان می دهد که نوشیدن سه فنجان یا بیشتر چای سبز در روز ممکن است به محافظت از سلامت مغز کمک کند. با این حال، مصرف قهوه اثر قابل توجهی نشان نداد.
محققان داده های تغذیه ای را ارزیابی کردند، اسکن های MRI را انجام دادند و آزمایش های شناختی را بر روی بیش از 8000 شرکت کننده 65 ساله و بالاتر انجام دادند. اسکن های MRI اطلاعات مربوط به سلامت مغز از جمله اندازه ضایعات ماده سفید، اندازه هیپوکامپ و حجم کل مغز را نشان می دهد. بر اساس میزان مصرف چای سبز و قهوه، شرکت کنندگان به چهار گروه 0-200 میلی لیتر، 201-400 میلی لیتر، 401-600 میلی لیتر و ≥601 میلی لیتر تقسیم شدند.
تجزیه و تحلیل نشان داد که مصرف بیشتر چای سبز به طور قابل توجهی با حجم کمتر ضایعات ماده سفید (WML) مرتبط است. با این حال، هیچ ارتباط معنی داری با سایر معیارها از جمله حجم هیپوکامپ و حجم کل مغز وجود نداشت.
کسانی که روزانه 600 میلی لیتر چای سبز می نوشیدند، حجم WML 3 درصد کمتر از کسانی که 200 میلی لیتر یا کمتر مصرف می کردند، داشتند، در حالی که آن هایی که روزانه 1500 میلی لیتر چای می نوشیدند، حجم WML 6 درصد کمتر از گروه کنترل داشتند. با این حال، مصرف قهوه به طور قابل توجهی بر هیچ یک از معیارهای اندازه مغز تأثیر نمی گذارد.
در نتیجه، این مطالعه نشان داد که افزایش مصرف چای سبز با کاهش ضایعات ماده سفید مغزی مرتبط است، با توجه به اینکه ضایعات ماده سفید مغزی ارتباط نزدیکی با زوال عقل عروقی و بیماری آلزایمر دارند، نتایج ما نشان می دهد که نوشیدن چای سبز، به ویژه سه یا سه وعده غذایی. لیوان بیشتر در روز ممکن است به جلوگیری از زوال عقل کمک کند.
با این حال، مطالعه دارای چندین محدودیت است. محققان تنها بر روی مصرف چای سبز و قهوه به عنوان نوشیدنی، بدون در نظر گرفتن مقادیر موجود در میان وعده ها، تمرکز کردند و تفاوت هایی را در روش های دم آوری که می تواند بر محتوای ماده فعال زیستی تأثیر بگذارد، در نظر نگرفتند. همچنین به دلیل محدود بودن حجم نمونه مصرف کنندگان چای سیاه، رابطه بین چای سیاه و تغییرات حجم مغز قابل بررسی نیست. از آنجایی که این مطالعه مقطعی بود، نتوانست رابطه علی بین مصرف چای سبز و ضایعات ماده سفید ایجاد کند.
منبع: https://www.medicaldaily.com/can-green-tea-protect-brain-heres-how-much-drink-daily-beneficial-effects-472981